Martes, 26 de Enero de 2021

Otras localidades

TARRAGONA

Els centres de culte es podran instal·lar en zones de sòl industrial i comercial

La CUP i ICV-EUiA han votat en contra al considerar que l'únic que es pretén és apartar determinats centres de culte als polígons vulnerant el dret a la llibertat i pluralitat religioses.

Façana de l'Ajuntament de Tarragona

Façana de l'Ajuntament de Tarragona / Eva Hidalgo

El ple d'aquest divendres ha aprovat una modificació del POUM amb tres vots en contra de la CUP i ICV-EUia i quatre abstencions del grup municipal de Ciutadans. Aquesta mesura permet instal·lar centres de culte a les zones d'activitat econòmica, concretament a les zones de tipus industrial i comercial, una qüestió que l'actual normativa segons el govern municipal no es contemplava. D'altra banda, pel que fa a les zones residencials, els centres de culte hauran d'instal·lar-se preferentment en edificis exclusius i es requerirà la tramitació d'un pla especial que en justifiqui la ubicació.

Vots en contra

La CUP i ICV-EUia han votat en contra argumentant el mateix discurs. Asseguren que tot plegat és una modificació innecessària. La regidora d'ICV, Arga Sentís, ha assegurat que tot plegat "vulnera el dret a la llibertat religiosa" i l'únic que es pretén és portar els centres de culte als polígons i "que sembli que és una modificació urbanística quan tot plegat és una decisió política". A més ha lamentat que tot plegat es faci "ara quan estem a les portes dels Jocs" i el que es vol és donar un missatge de pluralitat i diversitat cultural i religiosa.

D'altra banda, els cupaires han dit que aquesta modificació del POUM és un efecte del pacte entre socialistes, populars i unionistes. La regidora Laia Estrada ha assegurat que és una decisió covarda i que el pretén és "escombrar determinats centres de culte del centre de la ciutat".

Al seu torn, Ciutadans ha decidit abstenir-se. El portaveu Rubén Viñuales ha explicat que s'han posat en contacte amb la majoria de representants de diferents confessions religioses de la ciutat i que no tenen cap inconvenient en traslladar-se als polígons. Tot i això, ha afegit que aquesta modificació del POUM contempla que es puguin fer excepcions i poder instal·lar centres de culte en zones residencials, una opció que ells no volen que es contempli per cap confessió religiosa. No volen que cap centre de culte es pugui instal·lar al teixit urbà de Tarragona.

"Era necessari"

El regidor del Partit Popular, Alejandro Fernández, ha defensat la modificació urbanística i ha assegurat que era totalment necessària. Ha admès que és un tema complicat i ha comparat la regulació dels centres de culte amb les limitacions que també s'apliquen als locals comercials i d'oci. D'altra banda, ha dit que el fet que es puguin instal·lar en zones perifèriques és un fet per tal de garantir la mobilitat i la convivència ciutadana.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?