Sociedad
TARRAGONA

Alerta per dues columnes de fum negre al polígon químic nord de Tarragona

Protecció Civil ha rebut més de 200 trucades alertant d'aquest fenomen. Des de Repsol i Dow Chemical asseguren que no és cap emergència i que s'ha intentat solucionar 'el més aviat possible'.

Les torxes cremant al polígon químic Nord de Tarragona / Adrià Piñol Cedida

Tarragona

Dues grans columnes de fum negre al polígon químic nord de Tarragona -a Repsol i Dow Chemical- han generat aquest dilluns alarma social entre els tarragonins. S'han pogut veure des de diversos punts del Camp de Tarragona. 

Protecció Civil ha rebut fins aquesta mitjanit un total de 224 trucades alertant del succés. 

Entrevista a Repsol

05:52

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000091710/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Des de Repsol s'explica que tot plegat és una incidència tècnica interna que ha activat automàticament les torxes, i neguen que es tracti d'una fuita ni d'una explosió. A hores d'ara ja s'ha engegat el procés de posada en marxa, i es preveu que aquest dimarts a mitja tarda es recuperi la normalitat. Tot i així, la torxa encara continua encesa. 

Josep Bertran, el responsable de comunicació de la companyia, ha dit als micròfons de l'Hora Camp de Tarragona que els límits de contaminació de l'aire no s'han vist alterats: "seria un problema mediambiental si les columnes de fum s'allarguessin durant dies, però no ha estat així".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00