Sociedad
CAMBRILS

Els Mossos investiguen la mort d'un notari

Tot apunta que l'home s'ha suïcidat. L'individu estava sent investigat per haver estafat almenys 5 milions d'euros als seus clients, la majoria d'ells estrangers.

Imatge d'arxiu d'uns Mossos d'EsquadraACN

Cambrils

Els agents de la policia catalana han rebut l'avís al voltant de dos quarts de deu del matí d'aquest dimecres. Han trobat el seu cos sense vida a Cambrils, tot apunta que s'ha suïcidat.

Fiscalia l'estava investigant per haver estafat desenes de clients, la majoria d'ells estrangers. El notari investigat, Rafael Martínez Olivera, sempre utilitzava el mateix modus operandi. Es quedava l'aprovisionament de fons que li donaven els seus clients per pagar els impostos derivats d'operacions de compravenda o herències. La gent es pensava que les quantitats eren per això, per cobrir les factures derivades d'aquestes operacions, però en realitat no s'arribaven a saldar mai. El notari feia servir aquests diners per qüestions personals, una mala praxis que s'hauria allargat durant anys. Segons fonts consultades per aquesta emissora l'Agència Tributària hauria trobat un forat de més de 5 milions d'euros, tot i això, les xifres podrien ser molt més altes.

Al seu torn, el Col·legi de Notaris de Catalunya, havia obert una informació reservada. De fet, el col·legi no pot sancionar i tampoc pot expulsar algun dels seus membres. En tot cas, sempre havien demanat que es respectés "la presumpció d'innocència".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00