Sociedad
SOCIETAT

Denuncien irregularitats en l'actualització dels plans d'emergència a Tarragona

Convergència denuncia que l'any 2013 l'anterior equip de govern socialista a Tarragona va pagar 10.000 euros per actualitzar els plans d'emergència de Protecció Civil a l'empresa Coestenic. Uns plans que a dia d'avui continuen caducats.

Façana de l'Ajuntament de Tarragona / Eva Hidalgo

Tarragona

El grup municipal torna a posar sobre la taula una possible irregularitat a l'Ajuntament de Tarragona. Asseguren que l'any 2013 l'anterior equip de govern socialista va adjudicar uns treballs per valor de 10.000 euros a una empresa encarregada d'actualitzar els plans de seguretat de Protecció Civil. Uns plans que a dia d'avui continuen caducats, per tant, de nou, torna a planar l'ombra de dubte a la plaça de la Font per haver pagat a una empresa per unes feines que no s'han fet.

Fa dues setmanes Convergència, ERC i la CUP van denunciar que gairebé tots els plans de Protecció Civil a Tarragona estan caducats. La sorpresa però se l'ha emportat el grup municipal de Convergència que a l'anar a buscar informació sobre aquests plans, han descobert que l'any 2013 l'Ajuntament va pagar 10.000 euros a l'empresa Coestenic perquè actualitzessin els protocols d'emergència. Unes feines que no s'han fet perquè a dia d'avui els plans continuen caducats. Albert Abelló, el portaveu de Convergència al consistori tarragoní, ha assegurat que aquesta quantitat de diners no és desorbitada però volen explicacions al considerar que "petits problemes en poden provocar un de gran".

Quan des de l'oposició es va denunciar la caducitat dels plans com l'INUNCAT o el PLASEQCAT, l'equip de govern va respondre assegurant que l'Ajuntament ja està treballant per actualitzar-los. Ara des de Convergència reclamen explicacions i asseguren que sinó estan disposats a portar el cas als jutjats.

En tot moment des de l'Ajuntament com l'oposició asseguren que no hi ha cap perill per la població al tenir aquests plans caducats. Tot i això n'hi ha que estan caducats des de l'any 2008.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00