Sociedad
TARRAGONA

Fiscalia investigarà l'episodi de les columnes de fum de Repsol i Dow

El Minsiteri públic vol saber si hi hagut riscos per a la població i si s'ha comès un possible delicte mediambiental. Les torxes de seguretat del polígon químic nord van començar a treure un dens fum negre el passat dilluns.

Pla obert amb les dos torxes de Repsol i Dow a l'esquerra amb les denses columnes de fum negre visibles a molts quilòmetres. / Núria Torres ACN

Tarragona

La fiscalia de Tarragona té previst obrir diligències d’investigació per l’incident registrat dilluns al polígon petroquímic nord de Tarragona, que va comportar dues grans columnes de fum negre i flames de grans dimensions a les torxes de seguretat de Repsol i Dow Chemical.

El fiscal de Medi Ambient encarregarà la investigació al Servei de Protecció de la Natura, al Seprona, de la Guàrdia Civil perquè determini si el succés ha suposat algun risc per a la població, si se’n poden derivar responsabilitats penals per delictes contra el medi ambient i si, recentment, hi ha hagut més precedents.

La fiscalia també preveu requerir informació a les empreses afectades i sol·licitar els informes pertinents a la Generalitat per tal d’esclarir la incidència, que ha generat alarma social i ha motivat les crítiques dels ecologistes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00