Sociedad
REUS

Quatre pagesos accepten una condemna de 6 mesos de presó per aldarulls

Condemna pactada de mig any de presó per a quatre pagesos acusats d'atemptat contra els agents de l'autoritat i alteració de l'orde públic en una manifestació d'Unió de Pagesos l'any 2009.

Concentració dels sindicalistes d'Unió de Pagesos als jutjats de Reus aquest divendres / Joan Quero

Reus

Aquest divendres quatre pagesos del sindicat Unió de Pagesos han estat condemnats a mig any de presó i a pagar 100.000 euros de multa a 6 Mossos d'Esquadra per uns aldarulls en una manifestació d'Unió de Pagesos el 24 d'octubre de l'any 2009.

Una manifestació en la que segons el sindicat majoritari, hi van participar al voltant de 200 pagesos i 70 tractors. En el seu dia es van detenir tres pagesos i finalment se'n va imputar quatre. Els quatre que han estat condemnats a mig any de presó i a 100.000 euros de multa que pagarà el sindicat Unió de Pagesos. Joan Caball, el coordinador nacional del sindicat, lamenta que hagin d'acceptar una condemna "tot i ser innocents". Caball ha mantingut que des del sindicat "no ens arronsarem" i ha afegit "seguirem lluitant i reivindicant el dret a vaga". 

Els quatre encausats han rebut la sentència condemnatòria als jutjats de Reus. On prop d'una trentena de pagesos els han donat suport.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00