Lunes, 17 de Mayo de 2021

Otras localidades

Pedro Sánchez es compromet a impulsar un pacte bilateral amb Catalunya

El líder del PSOE proposa reconèixer la singularitat de Catalunya i millorar l’autogovern. Hauria de tenir l’aval de tots els espanyols

Pedro Sánchez es compromet a impulsar un pacte bilateral amb Catalunya

Javier Lizón (EFE)

En el document de compromisos de govern que ha presentat avui Pedro Sánchez, els socialistes especifiquen que dins de la reforma de la constitució que volen plantejar, aprovada per tots els espanyols, s'acordarà un pacte polític amb Catalunya que reconegui la seva singularitat i la millora del seu autogovern. I aquí hi ha la novetat respecte el programa electoral del PSOE pel 20 de desembre, on, en l'apartat de la reforma constitucional, es parlava en general de reconèixer les singularitat de les diferents nacionalitats i regions espanyoles.

Una nova proposta que ha celebrat el líder del PSC, Miquel Iceta, que preveient que alguns barons socialistes puguin alçar la veu contra aquest pacte bilateral que proposa Pedro Sánchez, ha volgut frenar el cop i demana que no hi hagi temor per la paraula "bilateral": “A vegades hi ha paraules que fan molta por, però crec que sempre hi han hagut, en el procés de desenvolupament de l’estat de les autonomies, elements de bilateralitat i multilateralitat”.

Un Iceta que ha posat com a exemple per resoldre el que anomenen problema d'encaix de Catalunya, recollir a la Constitució l'article 5 de l'Estatut, on es detallen els drets històrics catalans.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?