Sociedad

Pedro Sánchez es compromet a impulsar un pacte bilateral amb Catalunya

El líder del PSOE proposa reconèixer la singularitat de Catalunya i millorar l’autogovern. Hauria de tenir l’aval de tots els espanyols

Javier Lizón EFE

Barcelona

En el document de compromisos de govern que ha presentat avui Pedro Sánchez, els socialistes especifiquen que dins de la reforma de la constitució que volen plantejar, aprovada per tots els espanyols, s'acordarà un pacte polític amb Catalunya que reconegui la seva singularitat i la millora del seu autogovern. I aquí hi ha la novetat respecte el programa electoral del PSOE pel 20 de desembre, on, en l'apartat de la reforma constitucional, es parlava en general de reconèixer les singularitat de les diferents nacionalitats i regions espanyoles.

Una nova proposta que ha celebrat el líder del PSC, Miquel Iceta, que preveient que alguns barons socialistes puguin alçar la veu contra aquest pacte bilateral que proposa Pedro Sánchez, ha volgut frenar el cop i demana que no hi hagi temor per la paraula "bilateral": “A vegades hi ha paraules que fan molta por, però crec que sempre hi han hagut, en el procés de desenvolupament de l’estat de les autonomies, elements de bilateralitat i multilateralitat”.

Un Iceta que ha posat com a exemple per resoldre el que anomenen problema d'encaix de Catalunya, recollir a la Constitució l'article 5 de l'Estatut, on es detallen els drets històrics catalans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00