Lunes, 03 de Octubre de 2022

Otras localidades

JUDICIAL

Absolts tres presumptes narcotraficants per nul·litat de les escoltes telefòniques

Segons la sentència del tribunal de l'Audiència de Tarragona, el jutjat d'instrucció que va autoritzar les escoltes, ho va fer en base a simples conjectures de la Guàrdia Civil.

 
 Façana de l'Audiència Provincial de Tarragona

Façana de l'Audiència Provincial de Tarragona / Roger Segura (ACN)

Anaven a introduir cocaïna del Brasil a l’Estat espanyol però han quedat impunes per la imperícia de la Guàrdia Civil i per la manca de proporcionalitat del jutjat d’instrucció a l’hora d’autoritzar unes intervencions telefòniques. Això és el què ha considerat l’Audiència de Tarragona en una sentència contundent, que ja és ferma i no es pot recórrer.

Els individus s'enfrontaven a penes de fins a 9 anys de presó. Els fets es remunten a l'any 2010, quan la Guàrdia Civil va traslladar a un jutjat de Tarragona una investigació en què avisava que els homes formaven part d'una organització criminal formada per ciutadans colombians i espanyols que estava a punt d'actuar i és per això que demanava intervenir els seus telèfons. Segons el tribunal de l'Audiència tarragonina la demanda de la Guàrdia Civil es basava en simples conjectures i creu que el jutjat d'instrucció no les hauria d'haver autoritzat.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?