Sociedad
JUDICIAL

Absolts tres presumptes narcotraficants per nul·litat de les escoltes telefòniques

Segons la sentència del tribunal de l'Audiència de Tarragona, el jutjat d'instrucció que va autoritzar les escoltes, ho va fer en base a simples conjectures de la Guàrdia Civil.

Façana de l'Audiència Provincial de Tarragona / Roger Segura ACN

Tarragona

Anaven a introduir cocaïna del Brasil a l’Estat espanyol però han quedat impunes per la imperícia de la Guàrdia Civil i per la manca de proporcionalitat del jutjat d’instrucció a l’hora d’autoritzar unes intervencions telefòniques. Això és el què ha considerat l’Audiència de Tarragona en una sentència contundent, que ja és ferma i no es pot recórrer.

Els individus s'enfrontaven a penes de fins a 9 anys de presó. Els fets es remunten a l'any 2010, quan la Guàrdia Civil va traslladar a un jutjat de Tarragona una investigació en què avisava que els homes formaven part d'una organització criminal formada per ciutadans colombians i espanyols que estava a punt d'actuar i és per això que demanava intervenir els seus telèfons. Segons el tribunal de l'Audiència tarragonina la demanda de la Guàrdia Civil es basava en simples conjectures i creu que el jutjat d'instrucció no les hauria d'haver autoritzat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00