Domingo, 02 de Octubre de 2022

Otras localidades

SOCIETAT

Albert Batlle assegura que actuaran "amb proporcionalitat" contra el top manta

El director general de la Policia, ha reconegut que és un fenomen difícil d’eradicar però manté que s'actuarà amb proporcionalitat per evitar episodis com el de l'any passat a Salou.

Aldarulls entre senegalesos i els Mossos d'Esquadra a Salou l'estiu del 2015

Aldarulls entre senegalesos i els Mossos d'Esquadra a Salou l'estiu del 2015 / ACN

Representants del Govern, representants dels ajuntaments afectats per aquest fenomen, així com els responsables de les associacions de comerciants d'aquests municipis s'han reunit aquest dimarts a la tarda a la Delegació del govern de la Generalitat a Tarragona. Una trobada que ha servit un cop més, per fer front comú a aquest fenomen cada vegada més habitual a la nostra costa.

En una operació contra el top manta, l'agost de l'any passat un manter va acabar morint després de precipitar-se pel balcó quan els Mossos van entrar al pis on vivien un grup de manters. Aquest incident va acabar provocant greus aldarulls a Salou on el col·lectiu senegalès va carregar contra els Mossos provocant serioses destrosses al mobiliari públic. Per tot plegat, el director general de la Policia a Catalunya, Albert Batlle, ha reconegut que el fenomen del top manta és molt difícil d’eradicar totalment i ha assegurat que s'actuarà amb proporcionalitat per evitar episodis com els de l'any passat.

Des de la Generalitat asseguren que el top-manta ha anat canviant de lloc els últims anys. Mentre que al principi es situava principalment a la costa del Baix Penedès, ara s'ha mogut fins a la costa del Baix Camp i també a Barcelona. Entre les qüestions que s'han posat damunt la taula ha estat la voluntat d'actuar contra la segona línia d'aquest fenomen, és a dir, contra els magatzems des d'on es coordinen les màfies que organitzen els manters.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?