Viernes, 30 de Septiembre de 2022

Otras localidades

FLIX

Acuamed va planejar contaminar l'Ebre

Directius d'Acuamed amb l'alcalde de Flix, Marc Mur, Jordi Sierra i Santi Vila, l'any 2013 quan van començar les tasques de descontaminació del pantà de Flix

Directius d'Acuamed amb l'alcalde de Flix, Marc Mur, Jordi Sierra i Santi Vila, l'any 2013 quan van començar les tasques de descontaminació del pantà de Flix / Jordi Marsal (ACN)

La investigació duta a terme per la Guàrdia Civil a instàncies de l'Audiència Nacional, busca contractes ficticis per desviar diners públics. Enmig d'aquesta investigació, segons la Guàrdia Civil, Acuamed i l'empresa FCC van projectar un contracte per valor d'11 milions d'euros per netejar els llots tòxics del pantà de Flix.

En aquell moment, el director de l'obra de descontaminació, Pablo Martín Mira, que tenia el telèfon intervingut per la policia, va explicar en nombroses ocasions el seu pla: contaminar una bassa de dins del pantà de Flix, amb àcid cloríhdric. Segons publica el Mundo, l'objectiu era evitar despeses a FCC, l'empresa contractada per dur a terme la feina, i facilitar-li així una via per maximitzar el seu marge de benefici, tot, a canvi de suborns. L'àcid clorhídric és un àcid molt corrosiu que elimina tot tipus de partícules i facilitaria així les tasques de descontaminació per part de l'empresa contractada.

A més d'aquest presumpte delicte mediambiental, Acuamed sabia que tots els llots tòxics no s'acabarien eliminant mai del tot deixant-ne un 20% encara al riu, a l'espera d'un nou contracte a canvi de més diners.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?