Miércoles, 05 de Octubre de 2022

Otras localidades

L'ARGENTERA

Els veïns podran tornar a consumir aigua de l'aixeta al llarg d'aquesta setmana

Els gairebé 150 veïns d'aquest poble del Baix Camp podran tornar a consumir aigua de l'aixeta. Durant gairebé un mes i mig l'aigua ha estat contaminada per arsènic.

Lluís Maria Castellví agafant aigua per analitzar a l'Argentera el passat mes d'abril

Lluís Maria Castellví agafant aigua per analitzar a l'Argentera el passat mes d'abril / Roger Segura (ACN)

A partir de dimecres, els veïns de l'Argentera ja no hauran de consumir aigua embotellada per cuinar o beure. Tot i que segons les darreres analítiques els nivells d'arsènic estan per sota del que marca la normativa sanitària el consum encara no es podrà fer efectiu fins a mitja setmana. Lluis Maria Castellví, l'alcalde, assegura que els nivells estan a 9 parts per milió, baixant així de 10 parts per milió, el que recomana la normativa, mentre que abans es situaven a les 11'6 parts per milió.

Una empresa canviarà les resines contaminades que s'encarregaven de filtrar l'aigua del poble. El batlle es mostra satisfet perquè el restabliment de les noves resines garanteix aigua sense contaminar almenys al llarg de dues dècades, mentre que abans, les resines que es van substituir el l'anterior episodi de contaminació d'aigua, només garantien cinc anys d'aigua sense contaminar.

Treure les resines contaminades i substituir-les té un cost de 16.990 euros, subensionats en gran part per la Diputació de Tarragona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?