Jueves, 24 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Avaluar el risc d’infecció sexual a través d’una APP

L’Associació Antisida de Lleida presenta la primera aplicació mòbil feta a Europa que calcula el risc d’una persona a contraure el VIH o altres malalties de transmissió sexual.

Imatges de l'aplicació mòbil

Imatges de l'aplicació mòbil / RÀDIO LLEIDA

L'aplicació s'ha batejat amb el nom de Sext@’t i segons ha explicat el president d'Antisida, Joan Fibla, és molt fàcil d'utilitzar. Només cal clicar a la pestanya ‘Avalua el teu risc’ i anar seguint les passes. L’usuari ha d’indicar si és home, dona o transsexual, amb qui ha mantingut relacions, de quin tipus i si ho ha fet amb o sense protecció. L’aplicació, segons Fibla, calcula si el risc d’exposició a una malaltia de transmissió sexual ha estat alt o baix.

JOAN FIBLA, president d'Antisida: l'APP Sext@'t permet 'una avaluació del risc molt simple' RÀDIO LLEIDA

L'aplicació informa del risc d'infecció a 10 malalties de transmissió sexual, entre elles, el VIH, la sífilis, herpes, el papil·loma i també el zica. També facilita consells per reduir aquest risc i, a través de la geolocalització, indica l’entitat, ONG o farmàcia més propera on poder-se fer una prova de detecció.

La idea, segons Fibla, és que aquesta aplicació serveixi per donar “resposta a moltes preguntes que es fan joves i no tant joves davant d’una situació de risc a l’hora d’avaluar la possibilitat d’haver tingut una infecció”. Antisida també vol donar-li un ús educatiu, ja que els joves poden jugar amb diferents supòsits i conèixer exactament quan s’exposen al risc i amb quines pràctiques sexuals.

Sexta't és la primera aplicació d'aquestes característiques que es fa a Europa. S'ha basat en una anterior que es va fer al Canadà i ha costat uns 11.000 euros finançats per la Diputació de Lleida. Es pot descarregar tant per a Android com a Apple de forma totalment gratuïta i disposa de versions en català, castellà, anglès i francès.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?