Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 17 de Julio de 2019

Otras localidades

Avaluar el risc d’infecció sexual a través d’una APP

L’Associació Antisida de Lleida presenta la primera aplicació mòbil feta a Europa que calcula el risc d’una persona a contraure el VIH o altres malalties de transmissió sexual.

Imatges de l'aplicació mòbil /

L'aplicació s'ha batejat amb el nom de Sext@’t i segons ha explicat el president d'Antisida, Joan Fibla, és molt fàcil d'utilitzar. Només cal clicar a la pestanya ‘Avalua el teu risc’ i anar seguint les passes. L’usuari ha d’indicar si és home, dona o transsexual, amb qui ha mantingut relacions, de quin tipus i si ho ha fet amb o sense protecció. L’aplicació, segons Fibla, calcula si el risc d’exposició a una malaltia de transmissió sexual ha estat alt o baix.

JOAN FIBLA, president d'Antisida: l'APP Sext@'t permet 'una avaluació del risc molt simple' RÀDIO LLEIDA

L'aplicació informa del risc d'infecció a 10 malalties de transmissió sexual, entre elles, el VIH, la sífilis, herpes, el papil·loma i també el zica. També facilita consells per reduir aquest risc i, a través de la geolocalització, indica l’entitat, ONG o farmàcia més propera on poder-se fer una prova de detecció.

La idea, segons Fibla, és que aquesta aplicació serveixi per donar “resposta a moltes preguntes que es fan joves i no tant joves davant d’una situació de risc a l’hora d’avaluar la possibilitat d’haver tingut una infecció”. Antisida també vol donar-li un ús educatiu, ja que els joves poden jugar amb diferents supòsits i conèixer exactament quan s’exposen al risc i amb quines pràctiques sexuals.

Sexta't és la primera aplicació d'aquestes característiques que es fa a Europa. S'ha basat en una anterior que es va fer al Canadà i ha costat uns 11.000 euros finançats per la Diputació de Lleida. Es pot descarregar tant per a Android com a Apple de forma totalment gratuïta i disposa de versions en català, castellà, anglès i francès.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?