Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad

Mas serà jutjat pel 9N

L’instructor del cas per la consulta del 9N finalitza la investigació i també es jutjarà Rigau i Ortega per desobediència i prevaricació

Artur Mas, després de declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la querella del 9N / EFE

Barcelona

El jutge que porta el cas del 9N ha donat per finalitzat el procés d'investigació i ha considerat que hi ha indicis suficients per portar-lo a judici. Com a acusats hi ha l'expresident Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega. Tots tres estan acusats de desobediència i prevaricació administrativa per haver tirat endavant amb la consulta del 9N tot i la prohibició del Tribunal Constitucional.

Segons el jutge instructor del cas, Joan Manel Abril, els tres acusats coneixien, des del 4 de novembre, que el Constitucional aturaria la consulta. Però, tot i així, van tirar endavant els contractes que tenien pactats amb empreses privades que, entre d’altres, havien d’ocupar-se del suport informàtic de la consulta. Precisament per això, el jutge creu que la jornada no va ser només impulsada per voluntaris si no que també hi va haver implicació institucional.

Más información

Des d'avui, la fiscalia té deu dies per demanar que comenci el judici oral i perquè totes les parts implicades presentin els escrits corresponents.

Recordem que, en aquesta mateixa causa, també està acusat l'exconseller Francesc Homs. Però és el Tribunal Suprem qui porta el seu cas perquè, al ser diputat, té la condició d'aforat. La gran diferència és que, a més, a Homs també se l’acusa d’un delicte de malversació que sí que podria estar lligat a penes de presó.

El tancament de la instrucció és una de les últimes coses que farà el jutge Joan Manel Abril ja que, d’ara en endavant, serà el magistrat Francisco Valls Gombau que portarà el cas. Abril es retirarà temporalment de la carrera judicial per dedicar-se a la seva càtedra en Dret Civil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00