Sociedad
ECONOMIA

Tarragona i Reus són dues de les ciutats més endeutades de tot l'Estat

Els dos ajuntaments encapçalen el rànquing d'un estudi publicat per una escola de negocis. Tot i això, el dia a dia continua endavant i gran part dels esforços estan centrats en l'àmbit dels serveis socials.

ACN

Tarragona

Segons informa un estudi publicat per la EAE Business School, Catalunya seria la tercera comunitat de l'Estat amb més deute públic. Les principals ciutats de la demarcació estarien al capdavant de la llista, Reus amb 220 M d’€ i Tarragona amb més de 175 M d’€.

Ara bé, tot i això a ambdós ajuntaments es duen a terme esforços conjunts en matèria de serveis socials. La taula bilateral contra la pobresa es continua reunint amb el focus posat en garantir els subministraments energètics bàsics per tota la ciutadania.

Ampliar els usuaris

De totes les factures presentades als serveis socials, només un 10% s’acullen al bo social, el descompte fixat per l'estat per les llars que no poden pagar els seus deutes. És per això que el principal objectiu que es marquen els ajuntaments és informar a la ciutadania per tal que els consumidors puguin accedir a mesures que permetin la reducció de les seves factures de subministraments.

Ajudes externes

En els darrers plenaris municipals, els consistoris han aprovat diverses propostes per tal que les empreses estudiïn crear un marc tarifari on la factura vagi més lligada al consum i les condicions econòmiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00