Sociedad
INFRAESTRUCTURES

El futur de l'Aeroport de Reus passa per les inversions a les empreses del territori

Medrano, exdirector d'AENA, critica que el govern no hagi interpretat els aeroports com a negocis i demana que s'inverteixi més al territori per tal d'atreure més volum de turistes.

Fins a 60 municipis i entitats del camp de Tarragona reclamen una estació intermodal a l'Aeroport que connecti amb l'anella aeroportuària.

L'aeroport de Reus espera incrementar un 17% el trànsit de passatgers aquest any.ACN

Reus

L'exdirector d'Aena Carlos Medrano ha afirmat que l'aeroport de Reus ha de canviar el seu model per ser rendible si no vol que li passi com altres aeroports de l'estat que s'han anat quedant sense passatgers. Ha estat aquest matí a la jornada sobre situació i estratègies de futur de l'Aeroport que s'ha celebrat a la cambra de Reus.

Medrano, tot i ser ell un dels principals líders de la política de les aerolínies del país durant molts anys, ha denunciat que el govern de l'estat mai ha considerat els aeroports com un negoci i això ha estat un error que ha perjudicat sobretot als més petits. L'exdirector d'AENA ha basat les seves declaracions en dades del 2015 on indiquen que els ingressos explotació de l'aeroport són de 9 milions mentre que les despeses són de 14 milions,"amb aquestes xifres l'aeroport de Reus no és un negoci rentable". Per a millorar aquesta situació, diu, s'ha d'invertir més en les empreses del voltant i no pas en l’aeroport, és per això que veu amb optimisme projectes com Barcelona World i Ferrari Land.

Sanromà exigeix l'estació intermodal

Al que envolta l’aeroport de Reus també s'hi ha referit Isaac Sanromà, president de la cambra de comerç de Reus, que tot i reconèixer que l’aeroport de Reus no para de perdre passatgers- ha passat d'1 milió el 2009 a 700.000 l'any passat- es mostren optimistes i calculen un increment d'un 17% aquest any. D'altra banda també han aprofitat per demanar una estació intermodal que es connecti a l'anella aeroportuària per fer així més competitiu l'aeroport en front al gegant de Barcelona-El Prat.

mapa estació intermodal

Durant la jornada també s'ha presentat un estudi de la URV que calcula que l'aeroport reusenc té uns 350 MEUR d'impacte econòmic anual, quasi bé un 10% del PIB de la ciutat.


 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00