Sociedad
SALOU

El Barranc de Barenys ja té nou pla

A més de la boca principal pel carrer Barenys, es construiran tres calaixos als carrers A, B i C per tal d'adaptar-se a la sentència del Tribunal Superior de Justícia del passat desembre.

L'alcalde Pere Granados, durant la presentació del nou pla pel Barranc de Barenys. / Cadena Ser

Salou

Aquest dilluns s'ha presentat la nova proposta de traça pel barranc de Barenys per tal d'acabar amb les inundacions del barri de la Salut. Una reivindicació històrica d'aquesta part de la població que semblava que veia la llum al final del tunel amb l'acord firmat el 2014 amb la generalitat. A finals de l'any passat, però, una sentència del Tribunal superior de Justícia va paralitzar el projecte.

Va ser el passat mes de desembre quan el TSJC va emetre una sentència anulant l'antic projecte del barranc de Barenys alegant que no acabaria amb les inundacions del casc antic-recordem que segons l'antic projecte les obres s'havien de començar aquest estiu. L'antic pla conegut com Q-200-que calcula la possible inundació en 200 anys- va haver-se de substituir pel Q-500 que on a més de calcular-se en 500 anys havia de doblar la capacitat per canalitzar l'aigua.

A partir d'aquí s'ha fet un nou estudi on hi havia dues propostes damunt de la taula. La primera era mantenir l'actual recorregut del barranc de Barenys pel mateix trencat baix però l'ampliació de les mides de la boca principal per adaptar-se a la Q-500 faria que s'expropiessin 102 finques cosa que tindria un cost social alt i també econòmic per l'augment de les indemnitzacions. Descartada la primera fòrumula, la proposta guanyadora ha estat la segona opició que és matenir la mateixa boca que al pla Q-200 i construir uns calaixos pels carrers A, B i C paral·lels al carrer de Barenys per tal d'ampliar la capacitat d'aigua canalitzada i així aconseguir adaptar-se a la sentència del TSJC.

nou pla barenys / Ajuntament de Salou

Tot i això la proposta d'avui només parla de la part de la vies del tren cap a la costa que és segons Granados "la part més urgent" i deixa la zona de més enllà de les vies per un futur proper tot i que no hi vol posar dates.

Es preveu que el projecte s'aprovi d'aqui 1 any

Tindrà un cost total de 9,2 milions d'euros, 5 MEUR de les obres més 4,2 MEUR d'indemnitzacions a les finques expropiades. Tot i això, el projecte pot tenir un increment de preu de fins a 2 milions d'euros. Es tracta del complex esportiu que es volia dur a aquesta zona, el consistori vol construir un camp de futbol al terreny de sorra que hi ha davant dels carrers a,b i c i la redistribució de la xarxa d'aigues cap a la boca principal per tal d'adequar al terreny a unes possibles obres pot fer augmentar el cost total del projecte. Està previst que les obres comencin a finals de 2017, principis de 2018. 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00