Sociedad
INFRAESTRUCTURES

La nova versió del Tramcamp passarà per la costa i tindrà parada a Salou

Tal i com avançava Cadena Ser, la nova proposta és un tramvia interurbà que recorrerà la costa.

El Departament licita l’estudi que definirà el full de ruta amb les actuacions necessàries, tenint en compte tots els requeriments i condicionants tècnics i funcionals del tren-tramvia

Foto d'arxiu de l'estació de Salou.ACN

Tarragona

El departament de Territori i sostenibilitat ha anunciat aquest dilluns la licitació de l'estudi per implantar el corredor del tren- tramvia entre Cambrils, Salou, Port Aventura i Tarragona. La proposta consisteix en la reconversió del tram entre Cambrils i Port Aventura del corredor ferroviari que quedarà alliberat per la finalització de les obres del Corredor Mediterrani

Tal i com us avançava Cadena Ser el passat mes de desembre, aquest sistema presenta les característiques d’un tramvia en els trams estrictament urbans, mentre que adopta les funcions d’un tren de rodalia en sortir d’aquests límits. El recorregut que es planteja, de 10 quilòmetres de longitud, consta de dos trams: · Cambrils – Port Aventura: S’aprofita el corredor que quedarà alliberat quan entri en servei el nou tram del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Vila-seca. Per tant, serà d’ús exclusiu per al tren-tramvia i caldrà adequar la infraestructura existent a la nova funcionalitat i integrar-la urbanísticament.

tramcamp / gene

L'estudi també inclourà un anàlisi de la possible demanda d'aquest servei cosa que farà definir el marc tarifari i la seva rendibilitat econòmica.

La Generalitat va descartar el Tramcamp el 2011

Va ser pel seu elevat cost, més de 800 milions d'euros. Cèsar Puig, aleshores delegat a Tarragona del Departament de Territori i Sostenibilitat, assegurava que es posposava sine die l’execució d’aquest projecte ‘perquè no era una urgència i hi havia d’altres prioritats’ pel govern català.

Més tard, el 2012, Ricard Font, el Secretari General d’Infraestructures de la Generalitat assegurava que s’estava replantejant i redimensionant el projecte, és a dir, que continuava sent un projecte a la cartera del govern.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00