Sociedad

La Fiscalia no demana presó per Mas pel cas 9N

El Ministeri Públic retira el delicte de malversació de fonts públics a l’expresident i a les exconselleres Rigau i Ortega

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, intervenint vehementment al plenari del congrés fundacional del seu nou partit, el 8 de juliol de 2016. / Garrido R. ACN

Barcelona

La Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya ha retirat el delicte de malversació de fons a l'expresident, a l’exconsellera Irene Rigau i a l’exvicepresidenta Joana Ortega, perquè la contractació de tots els serveis relacionats amb la celebració del 9N es van fer abans de saber que el Tribunal Consitucional suspendria la consulta.

Tot i així, la fiscalia creu que l'expresident Mas i les exconselleres Ortega i Rigau, sí que haurien comès delictes de prevaricació i de desobediencia permetent que es fes la consulta tot i la prohibició del Constitucional. Per aquests delictes, Mas, Rigau i Ortega podrien ser condemnats a la inhabilitació, però no pas a anar a la presó.

Per aquesta mateixa causa també està acusat Francesc Homs. Però s’investiga en una peça diferent a càrrec del Tribunal Suprem ja que, per ser diputat, Homs compta amb la condició d’aforat. De moment, Homs sí que continua acusat de malversació de fons públics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00