Martes, 29 de Septiembre de 2020

Otras localidades

789 hectàrees afectades a l'Urgell

Estabilitzat des de les 08.10 hores l’incendi originat a Rocallaura, a Vallbona de les Monges, tot i que continua actiu. Una revifalla del foc de Sant Joan podria ser-ne la causa.

Imatge de la zona cremada en l'incendi de l'Urgell, del matí de dimecres 20 de juliol de 2016.

Imatge de la zona cremada en l'incendi de l'Urgell, del matí de dimecres 20 de juliol de 2016. / ACN

L’incendi, originat aquest dimarts a la tarda a Rocallaura, a Vallbona de les Monges (Urgell) ha afectat 789 hectàrees. Segons els Agents Rurals, es tracta de 471, 32 hectàrees agrícoles, tot i que no totes s’han cremat, i 317,76 de forestals. A primera hora del matí, el cap d’emergències de la regió de Lleida, Jordi Solà, ha explicat que hi ha molta zona afectada però també “hi havia molts camps de conreu que ja estaven segats”.

ENTREVISTA. Jordi Solà, cap de la Regió d'Emergències. Estat incendi Rocallaura (07.20h) RÀDIO LLEIDA

Aquest foc originat a Rocallaura podria ser una revifalla del que hi va haver, ara fa un mes, per Sant Joan, arran d'alguna carbonera que hagués quedat latent, és a dir, brases que van cremant llenya sota terra. Una hipòtesi que ja apuntava en declaracions a Ser Catalunya aquest dimecres l’alcalde de Vallbona, Ramon Bergadà, qui explicava que durant aquest mes hi ha hagut diverses revifalles.

JORDI JANÉ, conseller interior: el foc de Rocallaura podria ser una revifalla del de Sant Joan RÀDIO LLEIDA

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha apuntat aquest matí també cap a aquesta causa: “es tracta d'una zona que ja havia estat castigada, on hi ha alguns troncs enterrats que poden tornar a activar-se", i ha afegit que "a vegades el vent també ajuda que el foc passi d'una zona mig apagada a una altra".

Una quinzena d’Agents Rurals es troben a la zona de l’incendi per avaluar el perímetre d’hectàrees i investigar les causes. Les últimes estimacions apunten a 158,77 hectàrees afectades a Ciutadilla, 472,83 a Nalec (de les quals 182 són de conreus), 136,29 a Sant Martí de Riucorb i 21,79 a Vallbona de les Monges.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?