Directo

VÍDEO | La cantante María De la Flor presenta su EP 'Resalada' en 'Hoy por hoy'

Sociedad
TARRAGONA

Es multiplica la presencia d'abocadors il·legals en alguns punts de la ciutat

La plataforma de twitaires tarragonins que va destapar el cas fa tres mesos critica que l’ajuntament no ha complert amb la seva paraula.

Les Associacions de veïns critiquen l’inmovilisme del govern municipal davant dels riscs d’incendi que poden provocar aquestes deixalles.

Una de les imatges que la plataforma ha penjat darrerament a Twitter. / Albert Punyet

Tarragona

No millora la situació dels abocadors il·legals a Tarragona. Justament aquest divendres farà tres mesos que es va portar una moció al plenari després que sortissin a la llum diversos punts de l'anella verda on s'hi abocaven tot tipus d'escombraries. Els autors d'aquesta moció van ser un grup de twitaires tarragonins constituits com a plataforma que ara denuncien que tot i la neteja d'algunes zones, continuen proliferant els abocadors incontrolats a les afores de la ciutat. Es tracta d’una situació molt perillosa ja que a més de ser zones insalubres, s'augmenta dràsticament el risc d'incendi.

Es multiplica la presencia d'abocados il·legals en alguns punts de la ciutat

Des de la mateixa plataforma ciutadana avisen al govern municipal que s'ha de complir la moció aprovada en plenari el mes d'abril on es comprometien a posar remei al problema. A més recorden que demà és el darrer dia per entregar l'informe del pla d'actuació i extinció dels abocadors il·legals i el nou protocol de la deixalleria. Albert Punyet, portaveu de la plataforma de twitaires tarragonins, afirma sentir-se “enganyats i alhora decebuts” amb el consistori.

Les Associacions de Veïns entenen que és difícil netejar-ho inmediatament ja que es tracta de terrenys privats i s'hauria de fer subsidiàriament. Antoni Peco, president de les associacions de veïns de Tarragona, critica la inmobilitat del consistori davant d'aquest fenomen i proposa que es tanqui l'accés als punts conflictius.

Aquesta setmana han sortit diverses fotografies del costat del centre d'oci les Gavarres i punts propers a zones verdes. Un cas és el del barri de Campclar, Jesús Espejo, president de l'Associació de Veïns, explica que des dels barris es senten abandonats. “És culpa dels veïns de deixar aquestes deixalles però si l’ajuntament hi posés més vigilancia i endurís les multes, segur que no tindriem aquest problema” ha exhivat Espejo.

Tal i com ha pogut saber aquesta emissora, la plataforma de twitaires que va denunciar la presència d'aquests abocadors il·legals té previst reunir-se amb administracions públiques superiors per tal de posar remei a aquest problema que s'està escampant, segons ells, a tota la ciutat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00