Sociedad

Un incendi a Blanes obliga a desallotjar diverses urbanitzacions

Per prevenció unes 310 persones han estat evacuades però, segons els Bombers, ja poden tornar a casa

Fum de l'incendi que crema a Blanes i ha obligat a desallotjar, de moment, tres ubanitzacions / Cadena SER

Barcelona

Els Bombers de la Generalitat han informat a totes les persones desallotjades pel foc, que ja és segur que tornin a casa. En concret, pertanyen a les urbanitzacions de les Planes, el Vilar, la Fauna i Sant Daniel i a l'hotel de la urbanització Condado del Jaruco. El foc encara no està estabilitzat però, segons els Bombers, que continuen treballant en les tasques d'extinció, la situació evoluciona favorablement.

Segons la Direcció General de Protecció Civil, el balanç final de persones evacuades d’urbanitzacions i masos propers al foc ha estat de 310: unes 200 de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera. Aquests dos últims municipis també han activat el pla municipal d'alerta per la proximitat amb l'incendi.

El foc ha començat a cremar aquest matí. En concret, els Bombers han alertat, al voltant de la una del migdia, d'un incendi forestal que ha començat a Blanes, a la zona del Turó del Vilar. A hores d'ara, encara hi continuen treballant, prop d'una cinquantena de dotacions terrestres i més de deu d'aèries. Segons els Bombers, s'haurien cremat entre 35 i 40 hectàrees de vegetació.

El foc hauria començat a la zona de Cal Sabater (Blanes), segons els Bombers, com a conseqüència del vent de Marinada. 

Tres bombers de la Generalitat que treballaven en les tasques d’extinció han estat atesos in situ a causa d’inhalació lleu per fum i cops de calor.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00