Sociedad
SOCIETAT

AnimalNaturalis denuncia “greus irregularitats” a les vaquetes del Morell

L’ajuntament no es planteja anular el correbous d’aquest cap de setmana després de la demanda d’Units pel Morell i l’associació animalista AnimalNaturalis

Imatge d'arxiu dels correbous que se celebren a El Morell. / Ajuntament El Morell

El Morell

La Festa Major del Morell tindrà vaquetes. Així ho sentenciava Pere Guinovart, l’alcalde de la localitat, a la Cadena SER després de rebre el comunicat d’AnimalNaturalis que demanava la retirada de l’acte per irregulars en el procés d’organització de l’esdeveniment.

Units pel Morell assegura que “no es va sotmetre mai a votació l´aprovació dels correbous” al ple de l’Ajuntament com demana des del 2010 la llei per realitzar correbous a les festes. Això no obstant, Guinovart diu que durant aquests anys la junta de govern era majoria al ple municipal. Aquesta decisió és competència del Departament d’Interior de la Generalitat que durant els quatre anys no hauria estat al corrent dels moviments.

L’any 2015 i aquest 2016 l’acció ha estat aprovat pel ple com demana la llei però AnimalNaturalis demanen que s’anul·li l’acte i que es donin explicacions a la població ja que opinen que “és un tema bastant polèmic i no és una població que tingui tradició”. Aïda Gascón, portaveu d’AnimalNaturalis, explica que “si es fes una consulta ciutadana segurament guanyaria el no”.

Des de l’Ajuntament es mostren del tot oberts a obeir els resultats d’un referèndum. Explica Guinovart que tot i que ells no el promourien, l’ajuntament acatarà el resultat de la consulta “amb un sentit vinculant” respectant el que diguin els habitants del poble del Morell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00