Miércoles, 05 de Octubre de 2022

Otras localidades

Gimeno reivindica la seva imparcialitat per 'recuperar la confiança' a Antifrau

L'expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya succeirà Daniel de Alfonso com a director de l'Oficina Antifrau

Gimeno reivindica la seva imparcialitat per 'recuperar la confiança' a Antifrau

El magistrat Miguel Ángel Gimeno ha acceptat la proposta del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, d’assumir la direcció de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Una entitat que, segons Gimeno, “ara està desprestigiada”. Així feia referència a la destitució de l’exdirector, Daniel De Alfonso, a qui el Parlament va cessar després que es fessin públiques unes converses on, presumptament, conspirava amb el Ministre d’Interior per perjudicar a polítics catalans independentistes.

En la seva compareixença al Parlament, Gimeno ha fet un repàs de la seva trajectòria professional i ha assegurat que el seu posicionament és totalment imparcial. El magistrat ha garantit que l’Oficina no es pot “instrumentalitzar de cap manera”.

El nou director ha dit que encara no ha tingut temps de presentar un anàlisi de l’Oficina ni propostes d’actuació. Tampoc ha pogut explicar què farà amb l’actual directora interina, Maite Masià, que abans assumia el càrrec de directora adjunta. En la compareixença de Masià, la setmana passada, els partits polítics van carregar contra ella per haver cessat a quatre alts càrrecs de l’oficina. Gimeno tampoc s’ha pronunciat sobre aquest tema.

No obstant, Gimeno sí que ha obert la porta a què els treballadors de l’Oficina puguin estar vinculats a partits polítics. Segons el magistrat, “pertànyer a un partit polític no pot ser un obstacle perquè una persona tingui dret a una feina concreta, és el seu comportament el que ho determina”. També ha afegit, en relació al personal de l’Oficina, que “això no serà un repartiment de càrrecs”.

S’espera que al Ple del Parlament es ratifiqui aquest nomenament que ja es considera definitiu ja que compta amb el suport de Junts pel Sí i la CUP, que ja sumen majoria absoluta. Els Socialistes i Catalunya Sí Que Es Pot, han dit que també hi votaran a favor. Per la seva banda, Ciutadans ha dit que s’abstindrà perquè tot i estar d’acord amb la figura de Gimeno, critiquen que el govern

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?