Sociedad

El cas Palau arriba a l’Audiència

Finalment, el cas del Palau de la Música arriba a l'Audiència de Barcelona. Però això no vol dir que el judici s'hagi de celebrar aviat. No s'espera que sigui abans del 2017 degut a la seva gran complexitat

Els dos acusats del cas Palau de la Música: Fèlix Millet (esquerra) i Jordi Montull / Arxiu ACN

Barcelona

Tot i que fa més d’un any que es va donar per tancada la investigació, el cas continuava al jutjat d’Instrucció Número 30 de Barcelona per alguns tràmits que el mantenien encallat. Com per exemple, que moltes de les empreses implicades en el cas ja no existeixen o es troben en concurs de creditors. Es tracta d’empreses que serien responsables civils, és a dir, que s’haurien beneficiat de diners que no els corresponien. Tot i que, les empreses que sí que s’han posat en contacte amb el jutjat asseguren que mai han participat en el finançament de Convergència ni s’han beneficiat de factures irregulars.

Els principals implicats del cas són l’expresident del Palau, Félix Millet i l’exdirector de la Fundació del Palau, Jordi Montull, els saquejadors confessos de la institució que s’haurien apropiat de prop de 18 milions d’euros de la institució. També haurien contribuit a dissenyar una presumpta trama de finançament irregular per beneficiar a Convergència a través de la institució del Palau.

Ara que el cas ha arribat a l'Audiència, s'haurà d'adjudicar a un tribunal penal que haurà de decidir quines proves accepta pel judici oral i quines no. S'estima que el judici no podrà ser abans del 2017 i que durarà alguns dies degut a la complexitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00