Sociedad

Bustos evita la presó

El Tribunal perdona la presó a l’exalcalde de Sabadell acusat de tràfic d’influències

Pla mitjà de l'exacalde de Sabadell Manuel Bustos arribant als jutjats de Terrassa per declarar per una peça del cas Mercuri, el 25-7-16. / Pol Solà ACN

Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspèn l'entrada a presó de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que l'any passat va ser condemnat a una pena d'1 any i 4 mesos de presó per tràfic d'influències. En concret, se l’acusava d’haver fet servir la seva posició per manipular l’elecció d’un alt càrrec a l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

El Tribunal diu que, si durant cinc anys no comet cap delicte no haurà d'entrar a la presó. Un període de temps que podria acabar sent de 2 anys si Bustos fa un pla de formació sobre bones pràctiques a l'administració pública.

Això també afecta al seu germà, Francisco Bustos, exregidor de Sabadell, i a Daniel Fernández, ex secretari d'organització del PSC. Tots dos van ser condemnats amb la mateixa pena que l'exalcalde.

El tribunal ha pres aquesta decisió perquè, entre d’altres, per tots tres era el primer delicte, i la condemna era inferior als dos anys de presó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00