Viernes, 30 de Septiembre de 2022

Otras localidades

El TC suspèn la resolució de desconnexió unilateral del Parlament

L’alt Tribunal ha suspès per unanimitat les conclusions de la comissió del procés constituent del Parlament i dóna 20 dies per presentar al·legacions

Els integrants del plenari del Tribunal Constitucional espanyol

Els integrants del plenari del Tribunal Constitucional espanyol / Tribunal Constitucional

Després d’un ple extraordinari de gairebé dues hores, el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment les conclusions del procés constituent que el Parlament de Catalunya va aprovar la setmana passada. Els magistrats del ple han aprovat aquesta mesura per unanimitat. Segons la resolució del Tribunal, ara s’obre un termini de vint dies on el Ple del Parlament pot presentar totes les al·legacions que cregui oportunes.

A part d’aquesta suspensió de facto, el Tribunal compta amb un període de cinc mesos per decidir si ratifica aquesta anul·lació o si, per contra, l’aixeca.

Durant la reunió d’avui el Tribunal, presidit per Francisco Pérez de los Cobos, també ha acordat que es notifiqui personalment aquesta decisió a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a tots els altres membres de la Mesa del Parlament i al Secretari General, i també al President i altres membres del Govern. El Tribunal adverteix a tots ells que tenen “el deure d’impedir i paralitzar qualsevol iniciativa que ignori aquesta suspensió acordada”, i els recorda “les eventuals responsabilitats, inclosa la penal” que se’ls podria demanar.

De moment, en la resolució del Tribunal no es concreta si es sancionarà o no a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El govern de Mariano Rajoy, qui va impugnar la resolució, va demanar a l’Alt Tribunal mesures coercitives contra Forcadell a qui acusen de desobediència. El Tribunal encara no ha explicat què farà en aquest aspecte.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?