Jueves, 06 de Octubre de 2022

Otras localidades

Menys treballadors privats, més treballadors públics

Entre 2008 i 2013, els assalariats del sector privat van disminuir un 20% mentre els del sector públic van créixer un 3'4%. Són dades d'un informe de la patronal PIMEC que analitza quins van ser els sectors i les demarcacions més afectats per la crisi

Menys treballadors privats, més treballadors públics

Arxiu ACN

Segons l'informe, a Catalunya es van destruir més de 600.000 llocs de treball en cinc anys, a un ritme de desocupació altíssim. Només en un any, 122.000 persones van perdre el seu lloc de treball a Catalunya.

Una desocupació que va afectar sobretot al sector privat. Però, Roger Romagosa, economista de l'Observatori de Pimec, diu que el Sector Públic també la va patir, encara que més tard.

Per províncies, Tarragona i Barcelona van ser les que més van patir la crisi, on l'ocupació va caure un 18 i un 17% respectivament.

El sector de la construcció va generar més de la meitat d'aquesta desocupació, seguit de la indústria i el sector primari. Segons l'Informe: els menors de 35 anys, els estrangers i els homes van ser les grans víctimes de la crisi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?