Miércoles, 10 de Agosto de 2022

Otras localidades

Miler i mig d'alumnes universitaris contribueixen en la Viquipèdia en català

Ho fan des d'universitats de Catalunya, el País Valencià i la Catalunya Nord, en un moment en què el català arriba als 510.000 articles i se situa com la 17a llengua amb més entrades

Un miler i mig d'alumnes universitaris han creat o millorat articles de la Wikipèdia en català durant el curs 2015-2016. Concretament, han produït o complementat 1.700 entrades de l'enciclopèdia en línia més coneguda, i ho han fet des de diverses universitats de Catalunya, el País Valencià i la Catalunya Nord.

El funcionament ha permès així que treballs acadèmics que podrien acabar al calaix del professor, es pengen en forma d'article a la Wikipèdia. El director de projectes d'Amical Wikimèdia, Àlex Hinojo, explica que és tota la comunitat de la viquipedista qui acaba supervisant els textos, de manera que les errades s'acaben eliminant i la rigorositat i la precisió de les entrades queda garantida.

La iniciativa ja fa vuit cursos que està en marxa i coincideix amb el bon estat de salut de la llengua catalana a la Viquipèdia. Ara mateix existeixen 510.000 en català, situant-se així en la 17a llengua en nombre d'articles. Entre 1.500 i 1.800 persones, a més, editen entrades, situant el català amb una ràtio més elevada que llengües com la castellana. 

Una de les iniciatives que des d'Amical Wikimèdia han impulsat durant l'últim mes de juliol ha estat un concurs amb el CCCB per tal que hi hagi més articles sobre Àfrica que no pas sobre el Senyor dels Anells, com succeeix actualment. Coincidint amb els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, també han mantingut oberta una convocatòria per augmentar el nombre d'articles sobre dones olímpiques.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?