Viernes, 20 de Mayo de 2022

Otras localidades

Campaments urbans a barris desafavorits

140 infants dels barris del Baró de Viver, Trinitat Nova i el Besós que participen als primers campaments urbans que s'han posat en marxa aquest agost a Barcelona

Un grup de nens fent rotllana en el campament d'urbà organitzat al barri de Baró de Viver de Barcelona.

Un grup de nens fent rotllana en el campament d'urbà organitzat al barri de Baró de Viver de Barcelona. / Pérez J. (ACN)

Són una mena de casals d'estiu pensats per garantir el lleure dels infants a les zones més desafavorides i que tenen menys oferta d'activitats lúdiques i educatives.

Aquests tres campaments urbans formen part del Projecte Baobab, una prova pilot que l'Ajuntament ha impulsat per primera vegada aquest estiu. S'han organitzat en tres escoles públiques i estan adreçats a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, tot i que el campament de Baró de Viver també acull infants a partir dels 3 anys. Aquesta iniciativa ha arrencat precisament en els barris on hi viuen famílies amb menys recursos i on més costa trobar activitats de lleure educatiu dirigides als més menuts. Laia Ortiz és tinenta d'alcaldia de Drets Socials.

El projecte Baobab també vol implicar els joves de la zona i per aquesta raó, la meitat dels monitors que hi treballen viuen també en aquests barris. A banda de les activitats que es fan dins l'escola també s'organitzen sortides perquè els infants coneguin l'entorn a través del joc.

Els campaments duren entre 15 dies i un mes, depèn del que prefereixi la família. Totes les activitats, inclòs el servei de menjador, són gratuïtes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?