Últimas noticias Hemeroteca

Campaments urbans a barris desafavorits

140 infants dels barris del Baró de Viver, Trinitat Nova i el Besós que participen als primers campaments urbans que s'han posat en marxa aquest agost a Barcelona

Un grup de nens fent rotllana en el campament d'urbà organitzat al barri de Baró de Viver de Barcelona. / ()

Són una mena de casals d'estiu pensats per garantir el lleure dels infants a les zones més desafavorides i que tenen menys oferta d'activitats lúdiques i educatives.

Aquests tres campaments urbans formen part del Projecte Baobab, una prova pilot que l'Ajuntament ha impulsat per primera vegada aquest estiu. S'han organitzat en tres escoles públiques i estan adreçats a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, tot i que el campament de Baró de Viver també acull infants a partir dels 3 anys. Aquesta iniciativa ha arrencat precisament en els barris on hi viuen famílies amb menys recursos i on més costa trobar activitats de lleure educatiu dirigides als més menuts. Laia Ortiz és tinenta d'alcaldia de Drets Socials.

El projecte Baobab també vol implicar els joves de la zona i per aquesta raó, la meitat dels monitors que hi treballen viuen també en aquests barris. A banda de les activitats que es fan dins l'escola també s'organitzen sortides perquè els infants coneguin l'entorn a través del joc.

Els campaments duren entre 15 dies i un mes, depèn del que prefereixi la família. Totes les activitats, inclòs el servei de menjador, són gratuïtes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?