Sociedad

L'exèrcit seguirà fent pràctiques de tir tot i el risc d'inceni

L'exèrcit espanyol no té previst aturar les pràctiques de tir a l'Albera malgrat les reclamacions d'algunes entitats que ho demanaven. L'Ajuntament de Sant Climent Sescebes ja va deixar clar que les pràctiques compleixen amb els protocols de seguretat.

Les pràctiques són amb foc real. / ACN

Girona

A aquesta zona de l'Albera es fan unes 300 pràctiques de tir cada any, que són notificades puntualment.

Les diverses entitats es queixen que en ple mes d'agost no són convenients per l’elevat risc d’incendi que hi ha en una zona molt àrida. I es dispara foc real.

Tot i que l'Ajuntament ja ha dit que les pràctiques complien amb la normativa de seguretat, la portaveu de l'Associació ecologista IAEDEN, Barbara Schmidt, diu que no és segur i reclamen que no es facin mentre hi hagi perill d'incendi forestal. Diu que ja hi ha precedents.

Barbara Schmidt, portaveu de la IAEDEN

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000119853/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fonts de defensa consultades per Ràdio Girona diuen que són pràctiques habituals i que es fan a dins el perímetre i no comporten risc d'incendi. Asseguren que qualsevol maniobra militar que suposi risc, es notifica amb antelació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00