Sociedad
SOCIETAT

Veïns del Baix Penedès i el Garraf tallen l'autopista C-32 i la carretera C-31

L'objectiu de la protesta és reclamar l'aixecament de barreres i la gratuïtat del peatge. Asseguren que és un greuge comparatiu i que han de pagar per anar al poble del costat.

La C-32 al seu pas pel Garraf. / ACN

Cunit

Nou tall de carreteres i autopistes per protestar pels peatges i l'estat de les vies. La Coordinadora Calafell ha convocat aquesta tarda dues protestes simultànies a la C-31, a Segur de Calafell, i a la sortida de la C-32 de Cubelles i Cunit.

Les queixes

L'objectiu de veïns, comerciants i partits polítics és visibilitzar els problemes de la carretera C-31, una via interurbana on es produeixen molts accidents. La única alternativa és l'autopista C-32, el que suposa pagar per anar gairebé al poble del costat. Des del Baix Penedès i el Garraf ja fa temps que alcen la veu per l'elevat cost del peatge, i per això es demana aixecar barreres. Segons Sònia Mirambell, que forma part de la Coordinadora, “tenim el peatge més car de tot Europa”.

Fa tres anys que reclamen solucions al govern català, i de moment no s'ha obtingut resposta. És per això que es llança una advertència: les mobilitzacions continuaran.

Els talls de carretera i autopista seran a les 19h i duraran una hora.

La lluita política

Paral·lelament, els alcaldes de la zona també s'estan organitzant per formar una plataforma de protesta, semblant al Pacte de Berà que existeix al Tarragonès i Baix Penedès a l'entorn de la N-340.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00