Sociedad

El 26% dels divorcis del 2015 es van tramitar durant els mesos d'estiu

El fet que la convivència amb la parella augmenti durant les vacances ens pot fer veure aspectes del caràcter de l'altre que no ens agraden o no encaixen amb la nostra manera de ser

EL 26% DELS DIVORCIS DEL 2015 ES VAN TRAMITAR TORNANT DE VACANCES

EL 26% DELS DIVORCIS DEL 2015 ES VAN TRAMITAR TORNANT DE VACANCES

01:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001116455/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

L'estiu passa factura a les parelles. I és una factura costosa, en molts casos. Un de cada 4 divorcis del 2015 es van tramitar just després de les vacances, segons dades del Consell General del Poder Judicial.

Durant les vacances, lluny de les obligacions laborals i familiars del dia a dia, és quan passem més hores amb la parella. I aquesta convivència extra ens fa veure aspectes del caràcter de l'altre que no ens agraden o no encaixen amb la nostra manera de ser.

Si una relació és sòlida, no hi ha problemes, però si la parella arriba "tocada" a les vacances probablement la situació s'agreugi. Mireia Cabero, experta en Psicologia Positiva i Benestar Emocional de la UOC, apunta que l'estiu fa que hi passem moltes de convivència amb la parella, i "si partim de valors o mirades diferents, les possibilitats que hi hagi més diferències de visions són moltes".

Una convivència deteriorada encara és més difícil de gestionar en vacances si hi ha nens. No hi ha una fórmula màgica ni universal, però el consell és que els dos membres de la parella analitzin què troben a faltar en la seva relació, al marge dels fills.

Cabero també assenyala que si no ens sentim bé amb la parella, siguem sincers i l'hi fem saber a l'altre amb tacte i sense voluntat de ferir-lo. Només hauríem d'arribar al trencament de la relació si tenim la convicció que no podem fer-hi res, perquè més endavant no ens en penedim.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00