Sociedad

Les dones han de treballar 53 dies més que un home per cobrar el mateix

A les comarques de Girona una dona ha de treballar 53 dies més que un home per guanyar el mateix. Ho assegura l'Associció Gironina d'Empresàries que, també assegura que creix el nombre de dones empresàries. Després que la crisi moltes s'han reinventat, s'han fet autònomes i s'han centart al sector dels serveis i del comerç.

Una dona treballant en una fàbrica. / ACN

Girona

Des de l'Associació Gironina d'Empresàries han notat un repunt del nombre de negocis dirigits per dones a les comarques de Girona.

Una dinàmica positiva i que vinculen, d'una banda, a la tarifa plana pels autònoms, que ha animat moltes dones a obrir empreses. I, de l'altre, a que moltes dones que van patir la crisi s'han reiventat.

Més empresàries que, això sí, continuen cobrant menys que els homes tot i tenir responsabilitats similars. Un problema que, segons la portaveu de l'associació, Maria Rosa Agustí, no s'hi ha posat solució.

Maria Rosa Agustí, portaveu d'Associació Gironina d'Empresàries

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000120172/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Agustí diu que calen, urgentment, noves polítiques de conciliació que motivin les dones a tirar endavant projectes per seguir creixent en nombre. L'associació també ha recuperat el nombre d'afiliades que tenia abans de la crisi.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00