Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Les dones han de treballar 53 dies més que un home per cobrar el mateix

A les comarques de Girona una dona ha de treballar 53 dies més que un home per guanyar el mateix. Ho assegura l'Associció Gironina d'Empresàries que, també assegura que creix el nombre de dones empresàries. Després que la crisi moltes s'han reinventat, s'han fet autònomes i s'han centart al sector dels serveis i del comerç.

Una dona treballant en una fàbrica.

Una dona treballant en una fàbrica. / ACN

Des de l'Associació Gironina d'Empresàries han notat un repunt del nombre de negocis dirigits per dones a les comarques de Girona.

Una dinàmica positiva i que vinculen, d'una banda, a la tarifa plana pels autònoms, que ha animat moltes dones a obrir empreses. I, de l'altre, a que moltes dones que van patir la crisi s'han reiventat.

Més empresàries que, això sí, continuen cobrant menys que els homes tot i tenir responsabilitats similars. Un problema que, segons la portaveu de l'associació, Maria Rosa Agustí, no s'hi ha posat solució.

Maria Rosa Agustí, portaveu d'Associació Gironina d'Empresàries / Les dones cobren un 19% menys que els homes per la mateixa feina

Agustí diu que calen, urgentment, noves polítiques de conciliació que motivin les dones a tirar endavant projectes per seguir creixent en nombre. L'associació també ha recuperat el nombre d'afiliades que tenia abans de la crisi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?