Viernes, 22 de Octubre de 2021

Otras localidades

Busquen una feromona que permeti eliminar el corc del suro

El sector forestal està buscant una feromona que permeti eliminar el corc de les sureres de les comarques de Girona. Aquest corc és el principal llast per la competitivitat d'un sector que intenta recuperar el terreny perdut els últims anys, en els que s'han abandonat moltes explotacions. També s'està investigant diferents tipus d'aclarides i estassades perquè els arbres siguin més grans i robustos.

Busquen una feromona que atraigui el corc del suro: Busquen una feromona que permeti eliminar el corc del suro

blocs.xtec.cat

Són els principals eixos d'un projecte que es diu Life-Suber i en el que hi ha implicats els principals actors del sector. La lluita contra el corc és l’objectiu número 1.

Ara s'instal·len trampes en determinades èpoques de l'any per capturar i matar el corc però aquest estiu se n'han capturat de vius amb l'objectiu de trobar una feromona que els atraigui i que permeti fer trampes més efectives i més selectives, explica Josep Maria Tusell, responsable tècnic del Consorci Forestal de Catalunya.

Josep Maria Tusell, responsable tècnic del CFC / Busquen una feromona per atraure el corc de la surera

El projecte, que té camps experimentals al Montnegre, les Guilleries, les Gavarres i l'Albera, també està assajant diferents tipus d'estassades i d'aclarides per protegir millor les parcel·les del foc i tenir sureres més robustes. Això no només donaria un millor suro sinó que blindaria els arbres de les plagues.

Ara mateix hi ha unes 40.000 hectàrees de sureres de qualitat a Catalunya i gairebé totes són a les comarques de Girona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?