Domingo, 09 de Mayo de 2021

Otras localidades

Twitch Twitch EUROFANS | Entrevista a Lucía Pérez, representante española en 2011 en Eurovisión

Anul·lar els judicis del franquisme

Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot presentaran una proposició de llei per invalidar els judicis sumaríssims i les sentències dels consells de guerra del franquisme

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, celebra la proposició de llei que es debatrà al Parlament per anul·lar els judicis del franquisme

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, celebra la proposició de llei que es debatrà al Parlament per anul·lar els judicis del franquisme / M. Belmez (ACN)

Hi ha prop de 20.000 consells de guerra instruïts per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista. Aquest text preveu que es declarin nuls tant els procediments com les sentències.

El portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, considera que dimecres, quan es voti, serà un dia històric. Cruanyes diu que el Parlament té l’obligació moral, jurídica i política de declarar nul un fet que, jurídicament, tenint en compte que eren tribunals il·legals, es van fer contra tota legalitat. Per tant, segons Cruanyes les sentències dictades són nul·les de ple dret.

El portaveu de la Comissió de la Dignitat considera que si el Tribunal Constitucional suspèn el text per una invasió de competències, voldrà dir que estarà avalant aquells judicis. Finalment, Cruanyes considera que dimecres, quan es voti el text, es repararà jurídica i materialment la memòria de les víctimes del franquisme.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?