Sociedad

Superar un càncer de mama

El 85 per cent les pacients sobreviuen a la malaltia, gràcies al diagnòstic precoç i la millora dels tractaments. A l’Hospital Arnau de Vilanova cada any es diagnostiquen 300 tumors de pit.

PULSERAS ROSAS

Lleida

Es calcula que una de cada vuit dones patirà un càncer de mama al llarg de la seva vida. Malgrat ser una prevalença molta alta i que preocupi als especialistes, el cap de la unitat de mama de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Edelmir Iglesias, remarca que la mortalitat està baixant i el número de dones que superen un càncer al pit és cada cop més alt. De mitjana, la taxa de supervivència i curació arriba ja al 85 per cent dels casos.

REPORTATGE 'Dones que superen un càncer de mama'

06:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000163696/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La detecció precoç, gràcies a les mamografies, i la millora dels tractaments estan fent que la mortalitat per càncer de pit disminueix més d'un 2 per cent cada any. La Carme Giró, de 67 anys, i la Pepi Mesias, de 52, són dos exemples d'aquesta superació que han explicat el seu testimoni a L’Hora Lleida.

Pepi Mesias i Carme Giró / RÀDIO LLEIDA

Gràcies a les mamografies que fa Salut, en l'últim any, a la demarcació de Lleida s'ha diagnosticat de forma precoç 65 càncers de mama. En total, gairebé 12.500 dones d’entre 50 i 69 anys s’han sotmès a aquesta prova.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00