Martes, 11 de Agosto de 2020

Otras localidades

Superar un càncer de mama

El 85 per cent les pacients sobreviuen a la malaltia, gràcies al diagnòstic precoç i la millora dels tractaments. A l’Hospital Arnau de Vilanova cada any es diagnostiquen 300 tumors de pit.

Superar un càncer de mama: Superar un càncer de mama

PULSERAS ROSAS

Es calcula que una de cada vuit dones patirà un càncer de mama al llarg de la seva vida. Malgrat ser una prevalença molta alta i que preocupi als especialistes, el cap de la unitat de mama de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Edelmir Iglesias, remarca que la mortalitat està baixant i el número de dones que superen un càncer al pit és cada cop més alt. De mitjana, la taxa de supervivència i curació arriba ja al 85 per cent dels casos.

REPORTATGE 'Dones que superen un càncer de mama' RÀDIO LLEIDA

La detecció precoç, gràcies a les mamografies, i la millora dels tractaments estan fent que la mortalitat per càncer de pit disminueix més d'un 2 per cent cada any. La Carme Giró, de 67 anys, i la Pepi Mesias, de 52, són dos exemples d'aquesta superació que han explicat el seu testimoni a L’Hora Lleida.

Pepi Mesias i Carme Giró / RÀDIO LLEIDA

Gràcies a les mamografies que fa Salut, en l'últim any, a la demarcació de Lleida s'ha diagnosticat de forma precoç 65 càncers de mama. En total, gairebé 12.500 dones d’entre 50 i 69 anys s’han sotmès a aquesta prova.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?