Viernes, 14 de Agosto de 2020

Otras localidades

El TSJC culpa a la Generalitat de no crear dos nous jutjats a Lleida

Jesús Maria Barrientos critica que dels 53 jutjats necessaris a Catalunya per aquest 2016, el Departament de Justícia només hagi accedit a crear-ne 9 per manca de pressupost.

A la dreta el president del TSJC, José María Barrientos  i a l'esquerra, el president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura.

A la dreta el president del TSJC, José María Barrientos i a l'esquerra, el president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura. / RÀDIO LLEIDA

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha lamentat aquest dimarts, en una visita a Lleida, que la Generalitat només hagi accedit a crear 9 dels 53 nous jutjats que havia proposat l'alt tribunal a tot Catalunya per aquest 2016. Recorda que és el Departament de Justícia qui s'encarrega de dotar-los de recursos.

JESÚS M. BARRIENTOS, pt TSJC: dels 53 jutjats proposats, Justícia només 'compromet 9' RÀDIO LLEIDA

El TSJC identifica quins jutjats calen a Catalunya, ha explicat Jesús Maria Barrientos, el Departament de Justícia s'encarrega de dotar-los de personal i equipament i, segons això, el Ministeri acaba ordenant la seva creació. Dels 53 que va proposar la sala de govern del TSJC, el Departament només n'ha acceptat 9: “el Departament no està disposat a posar edificis i personal”.

JESÚS M. BARRIENTOS, pt TSCJ: el jutjat de família de Lleida està sobrecarregat RÀDIO LLEIDA

I això, quan segons Barrientos, hi ha jutjats com el de família de Lleida que està assumint uns 2.100 casos a l’any, més del doble de la seva capacitat i que, per tant justificaria, la creació d’un nou òrgan. Una situació similar li passa al contenciós administratiu que està tramitant més assumptes dels que recomana el Consell General del Poder Judicial. Per resoldre la situació de col·lapse, el TJSC ha destinat jutges de reforç al jutjat de família, al contenciós administratiu i també als socials, que s’encarreguen dels assumptes laborals.

Els recursos del Departament de Justícia, reconeix Barrientos, són escassos i ha prioritzat la creació dels nous jutjats més necessaris; tots 9 a l'àrea de Barcelona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?