Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 16 de Noviembre de 2019

Otras localidades

L’escorxador de Mercavalència, sense activitat

Malgrat que fa un any que va aconseguir la certificació d’escorxador ecològic les instal·lacions no funcionen per la falta de demanda

El matadero de Mercavalencia es el único con certificado ecológico de la Comunitat Valenciana /

Un any després que Mercavalència aconseguira acreditar el seu escorxador amb el certificat d’ecològic, les instal·lacions continuen sense funcionar davant la manca de demanda. Encara està en fase de difusió, segons ha explicat a La Llavor la responsable d’investigació y qualitat de l’àrea d’activitats càrniques de Mercavalència, Raquel Blasco, que afegeix que es podria començar a funcionar demà mateixa si algun ramader contractara els seus serveis.

Estan a l’espera que els ramaders ecològics vulguen utilitzar els serveis d’este escorxador que es dóna la circumstància que és l’únic amb certificat ecològic de la Comunitat Valenciana. L’únic al qual els productors de carn ecològica poden acudir per no veure caure el seu segell “d’ecològic” al sacrificar els seus animals en escorxadors convencionals.

Fou un llarg procés, admet Blasco, aconseguir esta acreditació i malgrat que cada vegada hi ha major interès per part de productors i consumidors en tot allò ecològic, de moment l’agricultura té molt més camí recorregut que la ramaderia.

Este és només un dels continguts de La Llavor d’esta setmana, però també abordem altres assumptes de l’actualitat agroalimentària valenciana. Parlem de les propietats afrodisíaques de la xufa, d’una empresa de Xest que ha estat premiada pels seus pulveritzadors i de l’arròs bombó, una varietat de Pego que s’està recuperant. Tot açò i més, a La Llavor.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?