Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 19 de Agosto de 2019

Otras localidades

La proposta de sanció per a Jordi Cases és de dos anys de suspensió de soci

L'acusen d'una infracció molt greu, tipificada a l'article 74 dels Estatuts

Jordi Cases / ()

L'instructor Josep Maria Mir, designat per la Comissió de Disciplina del Barça, manté que "la querella de Jordi Cases podria ser un mitjà injustificable que perseguia un únic objectiu, que era violentar determinada informació sobre el contracte d'un jugador, Neymar, que és confidencial”. L'instructor afegeix que Cases “va adoptar una actitud desproporcionada i que no va tenir cap mena de cura en denunciar el president del Barça davant dels jutjats penals per aconseguir informació del contracte de Neymar".

Jordi Cases ha presentat un plec de descàrrecs que consta de 69 pàgines on es defensa de les acusacions de la Comissió de Disciplina del Club. Ara, aquesta Comissió té dues setmanes per imposar definitivament la sanció, que són aquests dos anys de suspensió de soci que proposa l'instructor; o acceptar els arguments de Jordi Cases.

El soci manté que ell mai va denunciar al Barça sinó que ho va fer a Sandro Rosell, a títol individual; i remarca que a la querella va especificar que no volia causar cap dany a l'entitat i, per això, mai li reclamaria cap responsabilitat al club.

A més a més, Jordi Cases argumenta que va presentar la querella contra Rosell a l'Audiència Nacional perquè el seu advocat entén que Rosell és un ciutadà espanyol que ha comès un delicte a l’estranger, en aquest cas, al Brasil. I aquest tipus de delictes, com reconeix el propi jutge Pablo Ruz en el seu escrit, es dirimeixen a l'Audiència Nacional. Al final el Barça aconsegueix, amb els recursos que presenta, que el cas es traslladi a Barcelona.

A banda, Jordi Cases adjunta un burofax enviat a Sandro Rosell el 20 de novembre del 2013 on li pregunta en concepte de què va pagar 40 milions d'euros al pare de Neymar. I afegeix que ningú del Barça va respondre a aquest burofax. És per això que Cases diu que acudeix a la justícia ordinària. Perquè va intentar buscar respostes al club però van passar d'ell.

La querella acusava Sandro Rosell d'apropiació indeguda en grau de distracció i arran de la documentació aportada pel Barça, el cas va acabar derivant en un delicte de frau fiscal.

Tot això, és el que es desprèn de l'escrit de defensa que Jordi Cases ha presentat davant la Comissió de Disciplina del Barça i al qual hem tingut accés.

La proposta de sanció és de dos anys de suspensió de soci.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?