Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad

Mil milions més en despesa social

El govern de Junts per Sí intenta aconseguir l'aprovació dels pressupostos i per fer-ho ofereix l'augment de la despesa social, dedicar partides al procés constituent i fer canvis als impostos a les grans fortunes

La CUP ho veu com un bon punt de partida però espera esgarrapar més coses

Amb aquesta oferta, Junts pel Sí espera que l’assemblea de la CUP accepti els pressupostos aquest dissabte

Informe sobre els canvis fiscals que impulsa el govern de la Generalitat de Catalunya

Informe sobre els canvis fiscals que impulsa el govern de la Generalitat de Catalunya

02:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1478874797_582168/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Avui, ha sortit a la llum un document intern de la CUP provinent de la Conselleria d’Economia que dirigeix Oriol Junqueras. En aquest document, el govern proposa nous impostos. Fonts de l'executiu subratllen que aquests nous tributs són progressius, és a dir, que pagarà més qui més té, però no contemplen, com a mínim per ara, algunes de les principals reivindicacions dels cupaires dels últims mesos, com per exemple la demanda d’augmentar l'IRPF a qui més cobra, augmentar l'impost del patrimoni o recuperar el de successions.

El departament de Junqueras vol convèncer els assemblearis eliminant els beneficis fiscals per la gent que cobra més de 30.000 euros l’any i compra una casa, apujant els impostos per les transaccions patrimonials amb un valor superior al milió d'euros o creant un impost a les grans fortunes que gravaria els actius no productius com per exemple habitatges, cotxes o vaixells.

El govern també proposa altres mesures que no tenen res a veure amb la riquesa, com un nou impost a les begudes ensucrades, una proposta de la CUP que el Parlament ha avalat. El document també planteja gravar els residus nuclears o fer modificacions a la taxa turística.

Aquest dissabte, en una assemblea a Artés, la CUP es pronunciarà de manera definitiva sobre les propostes de Junts pel Sí. Des del govern esperen que aquest any els assemblearis permetin, com a mínim, la tramitació parlamentària. Les dues parts subratllen que això no vol dir que hi hagi cap acord, ja que una cosa és el que passi ara i una altra el recorregut parlamentari.

Votacions contradictòries

Mentre Junts pel Sí fa concessions a la CUP perquè les grans fortunes paguin més, avui la coalició independentista ha votat amb Ciutadans i el Partit Popular contra una moció del PSC que proposava apujar diferents impostos com l’IRPF o el de patrimoni.

Junts pel Sí ha dit moltes vegades que no tocarà aquests impostos i ha tombat la proposta dels socialistes amb els vots dels d’Arrimadas i el PP. Per això, Alícia Romero, del PSC, ha lamentat que els independentistes i els populars sempre es posin d’acord en matèria fiscal. Des de Junts pel Sí han criticat que els socialistes porten a ple temes tributaris per aconseguir la foto i que al Congrés dels Diputats s’hagin aliat amb Rajoy.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00