Sociedad | Actualidad

Cinc milions pel referèndum i pla B per si hi ha impugnació

El projecte de pressupostos contempla una partida per organitzar un referèndum el proper any i també una sortida alternativa per si s'impugna davant el Tribunal Constitucional

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, rep el projecte de pressupostos de mans del vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras / Pol Foradada (CADENA SER)

Barcelona

El vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha arribat al Parlament amb més de 40 minuts de retard i, a la porta, s'ha aturat uns minuts per atendre representants sindicals que s'estaven manifestant.

Després, ha lliurat a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, el llapis de memòria i una tablet amb els pressupostos. Uns comptes que, segons han confirmat a SER Catalunya fonts del departament d'Economia, inclouen una partida del voltant de 5 milions d'euros per fer el referèndum. A més, si aquesta partida acaba impugnada hi ha un pla B. Es tracta del fons de contingència, és a dir, el pot per als imprevistos, on hi ha reservats diversos milions per a la consulta sobre la independència.

Els comptes també inclouen un augment de més de mil milions per a inversió social, si es comparen amb els pressupostos prorrogats de 2015. En un breu discurs de poc més d'un minut, Junqueras ha definit els comptes com "els millors possibles" que es poden fer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00