Sociedad

El TC paralitza el referèndum

El Tribunal Constitucional suspèn qualsevol preparatiu de la consulta per l'any vinent i adverteix que no respectar la seva decisió pot comportar conseqüències penals

Els membres del Tribunal Constitucional / Tribunal Constitucional

Barcelona

Catalunya no pot celebrar un referèndum l'any vinent. Això és el que diu el Tribunal constitucional que ha supsès l'acord que van aprovar junts pel sí i la CUP per fer-lo com a molt tard el setembre de l'any vinent. Suspèn també tots els preparatius i adverteix Carles Puigdemont i Carme Forcadell que no complir amb les decisions del tribunal els pot portar conseqüències penals.

El govern espanyol va recórrer la votació que es va fer el mes d'octubre al Parlament, on s'acordava celebrar el referèndum com a molt tard el setembre de l'any vinent amb una pregunta clara i una resposta binària (de sí o no). El TC diu que això va en contra de reiterades sentències i escrits que ha fet el mateix tribunal i per això deixa sense efecte aquest acord.

Però no només això: el Constitucional suspén també els preparatius per poder-lo celebrar. I això és molt rellevant tenint en compte que estem a les portes de la celebració de la cimera pel referèndum, que ara pot quedar enlaire. El que ve a dir el TC és que no es pot fer cap preparatiu de cara a aquesta votació. Concretament suspén un apartat on el Parlament es compromet a "crear una comissió de seguiment per impulsar, controlar i executar - fer - el referèndum".

I adverteix tots els responsables que no complir amb les decisions del tribunal pot comportar conseqüències penals. I ho trasllada a la fiscalia i al propi parlament perquè tenen 20 dies per presetar al·legacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00