Últimas noticias Hemeroteca

El metro compra 12 trens per reduir la saturació

En hora punta hi ha combois de les línies 1 i 5 que arriben al 130% d'ocupació

Un dels trens de la L3 que correspon al mateix model que es compraran per a reforçar la xarxa de metros de TMB / ()

Transports Metropolitans de Barcelona ha encarregat 12 trens per reforçar les línies 1, 3, 4 i 5 del metro. Els combois han de servir per incrementar la freqüència de pas en hora punta, especialment a les línies vermella i blava que són les més saturades.

En hora punta (de 7h a 9h del matí) els trens de les línies 1 i 5 van més que plens. Segons TMB, arriben a ocupacions del 130%. Això, explica la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, s'ha produït per l'increment de viatgers, però també perquè des del 2005 no s'havia augmentat el nombre de trens.

Els nous combois, encarregats a CAF i Alstom, permetran que l'any 2020 la capacitat en hora punta s'hagi incrementat en un 20 per cent. Això vol dir que els trens de les línies 1 i 5 passaran amb una freqüència inferior als 3 minuts, acostant-se als 2 minuts i mig.

La compra de 12 trens, amb una inversió de 92 milions d'euros, no és l'única mesura que està prenent TMB per incrementar la capacitat del metro en hora punta. També té previst durant aquest any reorganitzar el sistema de manteniment perquè en hora punta puguin circular pràcticament tots els trens, fins i tot els que estan reservats per fer una revisió programada.

D'altra banda, estudien també la possibilitat de modificar el sistema d'explotació, de manera que, en les hores de més demanda, hi hagi trens que no parin a totes les estacions. És el que fa, per exemple, Ferrocarrils de la Generalitat en el traçat urbà de la línia del Vallès.

Esperant la L9

A més llarg termini, l'entrada en funcionament del tram central de la línia 9, entre Zona Universitària i Sagrera, seguint el recorregut de la Ronda del Mig, ajudarà també a resoldre la congestió de les línies actuals. El secretari d'infraestructures i mobilitat, Ricard Font, ha explicat que "el paper que va jugar la Ronda de Dalt descongestionant la Gran Via, València o Aragó, és el que farà en el futur el tram central de la línia 9 reduint la saturació de la L1 i la L5". Font ha explicat que les obres d'aquest tram podrien començar ja l'any que ve.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?