Últimas noticias Hemeroteca

Objectiu: preservar i conservar la indumentària tradicional

Inma Puig i Paquita Roca van començar a l'any 1980 la recerca, divulgació i preservació de la indumentària tradicional de la nostra terra

Recordar quina era la indumentària dels nostres avantpassats. Eixe ha sigut l’objectiu d’Inma Puig i Paquita Roca, dos dones que des de 1980 treballen per la preservació i conservació de la vestimenta popular de la provincia de Castelló.

Pels entesos són definides com a referents a Castelló de la recerca, divulgació i preservació de la indumentària tradicional de la nostra terra. Inma i Paquita han explicat als micròfons del programa ‘A vivir que son dos días’ que van començar esta tasca a 1980, quan va nàixer l’agrupació folklòrica El Millars. Des d’aquell moment no han parat de fer treball de camp per conéixer i catalogar les peces de roba que els ciutadans i ciutadanes de Castelló lluïen des del segle XVIII.

Les seues investigacions s’han pogut contemplar a diverses exposicions, però també a gran quantitat de llibres publicats, com és el cas del manual ‘Justillos i Gipons’, un exemplar de referència per als especialistes en indumentària des de mitjans del segle XVIII al XIX.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?