Domingo, 09 de Mayo de 2021

Otras localidades

ESPORTS

Els reusencs lamenten que el CF Reus vulgui marxar a Riudoms

L'alcalde de Riudoms ho veu com una oportunitat, mentre que a la plaça del Mercadal no volen fer cap valoració.

Ajuntament del Vendrell.

Ajuntament del Vendrell. / ACN

El Reus de futbol vol marxar de l’estadi de la ciutat i anar cap a Riudoms. Aquest municipi del Baix Camp ho veu com una oportunitat, mentre que des de la plaça del Mercadal l’alcalde Pellicer encara no es vol pronunciar en ferm. La ciutadania, mentrestant, lamenta que l’estira i arronsa entre l’equip i l’ajuntament hagi arribat fins aquí.

Els motius que impulsen el Reus a marxar

L’estiu del 2016 el Reus aconsegueix l’ascens a Segona Divisió, al futbol professional. A partir d’aquí, La Lliga demana unes exigències que exigeixen un seguit de reformes a l’Estadi Municipal.

Les negociacions entre Ajuntament i club passen per la licitació del camp de futbol o fins i tot per la compra de l’Estadi, però hi ha moments complicats perquè l’Ajuntament denuncia al Reus per impagament del lloguer, i el club reclama a l’Ajuntament una subvenció que no arriba.

A principis d’aquest 2018, el Reus comunica en una roda de premsa que la data límit per prendre una decisió sobre la concessió de l’Estadi Municipal és el proper mes de juliol, i que si no es desencalla la situació, hauran de marxar de la ciutat i anar a jugar a un altre lloc. El Reus llença la primera pedra, i poques setmanes després, la resposta de l’Ajuntament és la de treure a concurs públic, la licitació de l’Estadi Municipal. El Reus estudia les condicions de la concessió, creu que és inviable i ahir anuncia que pren la decisió de no presentar-se al concurs i apostar, de moment, per l’opció de marxar de la ciutat.

El CF Reus renuncia a la concessió argumentant que les condicions fan inviable l’acord, sobretot en l’aspecte econòmic, ja que la licitació no els hi permet construir una hipoteca sobre les obres de l'Estadi, valorades en 5M d’€. Fer un Estadi nou costaria uns 9M d’€, però com a mínim el club podria explotar comercialment les instal·lacions per recuperar les inversions.

L’escenari a partir d’ara

El Reus seguirà jugant al Municipal aquesta temporada, però de cara a la propera, si finalment el Reus decideix construir un Estadi Nou a Riudoms, hauria de negociar amb l’Ajuntament i amb La Liga per seguir jugant a l’Estadi.

La postura que anunciava ahir el club és clara: marxar de Reus. Ara bé, Joan Oliver -propietari del Reus- va explicar que no està tot tancat al 100% i que per tant no és una situació irreversible. En el cas que l'Ajuntament canviés radicalment de posicionament i decidís vendre l'Estadi, el CF Reus estudiaria les possibilitats.

Bones vibracions a Riudoms

A la localitat es veu l’anunci com una oportunitat, i l’ajuntament acull la notícia amb interès. Segons l’alcalde, Josep Maria Cruset, qualsevol iniciativa que representi un pas endavant per a la població és benvinguda”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?