Últimas noticias Hemeroteca
CONGRESO DE LOS DIPUTADOS CONGRESO DE LOS DIPUTADOS Vuelve la actividad con debates de decretos clave para Sánchez

4 milions d’euros per difondre el patrimoni transfronterer

L’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, la Universitat de Perpinyà i País d’Art i d’Història Transfronterer han firmat un conveni per intervenir i difondre el patrimoni de banda i banda de la frontera. Hi participen 31 municipis.

Martin Galinier, Joaquim Nadal i Ramon Roqué en l'acte de signatura del conveni per difondre el patrimoni fronterer. /

El projecte preveu fer recerca i difusió del patrimoni relacionat amb natura, religió, arquitectura, indústria i fortificacions militars a les dues bandes dels Pirineus. L’objectiu, segons el director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal, “desdibuixar la frontera física i impulsar el caràcter transfronterer d’uns territoris que fins el 1659 eren un de sol”.

La idea és obrir una desena de centres d’interpretació i ubicar la seu de País d’Art i d’Història Transfronterer en una antiga fàbrica de Prats de Molló que es rehabilitarà. També es faran intervencions en diversos edificis històrics com el fort de Bellesguard del Pertús, el fort de Lagarde de Prats de Molló, el Palau de l’Abadia de de Sant Joan de les Abadesses i la Mediateca de Ceret, entre altres.

De moment, es treballa amb 31 poblacions, de les quals 24 són a la Catalunya Nord i la resta al Ripollès. En el futur es vol estendre a l’Alta Garrotxa i a l’Alt Empordà fins a sumar uns 60.000 habitants. La previsió és que la xarxa de centres d’interpretació sigui una realitat l’any 2020 i que a partir d’aquell moment el seu pressupost anual arribi als 300.000 euros que han de sortir de les aportacions que es facin des de França, la Generalitat i els mateixos municipis que en formin part.

El conveni l'han firmat a Girona el director de l'institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim nadal; el vicepresident delegat de la Universitat de Perpinyà, Martin Galinier; i el president de Pais d'Art i d'Història Transfronterer, Ramon Roqué.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?