Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 28 de Enero de 2020

Otras localidades

Salut coarta la llibertat sexual de les dones demanant recepta per la píndola de l'endemà segons Acció Feminista

El col·lectiu insta el ministeri a dotar de més recursos l'educació sexual i exigeix la creació d'un centre de salut reproductiva

Un farmacèutic mostra algunes de les marques comercials de la píndola postcoital. / ()

Acció Feminista denuncia que el Ministeri de Salut coarta i condiciona la llibertat sexual i reproductiva de les dones exigint recepta mèdica per a la píndola de l'endemà.

Tal i com ha explicat a la SER la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències i farmacèutica, Àngels Mach, la llei de farmàcies del 1977 recull l'obligatorietat de la prescripció mèdica per poder dispensar aquesta píndola que té com a objectiu evitar embarassos no desitjats, malgrat la mateixa capsa del medicament indica que no és necessària. Mach assenyala que va ser el copríncep episcopal d'aleshores qui va fer incloure aquesta qüestió en un anex i que caldria actualitzar el text.

D'aquesta manera, quan algú es dirigeix a la farmàcia per comprar la píndola, se'l deriva al metge de capçalera o a l'hospital perquè pugui aconseguir una recepta d'urgències. Cal obtenir-la el més ràpid possible, apunta Mach, perquè la píndola s'ha de pendre durant les primeres 24 hores després de l'acte sexual per garantir-ne la màxima eficàcia.

Des d'Acció Feminista, critiquen l'exigència de la recepta, ja que consideren que interfereix en la llibertat sexual de les dones. Així ho ha destacat la membre de la plataforma Assumpció Lluís.

El col·lectiu feminista insta al Ministeri de Salut a incrementari millorar els recursos actuals destinats a l'educació sexual i insisteix, a més, en la necessitat d'impulsar un centre per a la protecció de la salut sexual i reproductiva des d'on les dones tindrien un accés fàcil, controlat i gratuït, a la píndola de l'endemà.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?