Últimas noticias Hemeroteca
CONGRESO DE LOS DIPUTADOS CONGRESO DE LOS DIPUTADOS Vuelve la actividad con debates de decretos clave para Sánchez

40 morts a l'any per càncer de boca

I se'n diagnostiquen més d'un centenar de nous. La gran majoria a majors de 40 anys però també a persones més joves a causa del sexe oral. És important detectar-lo aviat perquè d'això depèn la supervivència. Els experts recorden la importància d'anar al dentista un parell de cops a l'any.

El càncer de boc està molt associat al consum de tabac. Imatge de la campanya #SenseFum al Trueta. /

Els especialistes adverteixen de l'increment de casos de càncer de boca en joves causat pel virus del papil·loma humà i degut al sexe oral.

En general però, aquest càncer afecta a persones d'entre 40 i 65 anys, normalment fumadors o habituats a consumir alcohol, i es manifesta amb llagues que perduren a la llengua o lesions a la galta o a la geniva.

Són lesions que han de fer saltar les alarmes i molt fàcils de detectar per un dentista o pel metge de capçalera. Per això és important fer-se revisions periòdiques, diu Manel Gorina, cap de servei de cirurgia maxilofacial de l'hospital Trueta de Girona.

Manel Gorina, Hospital Trueta / És important detectar el càncer oral ben aviat perquè el seu tractament tingui èxit

Si el càncer de boca es detecta aviat, en 9 de cada 10 casos, els pacients sobreviuen.

Per conscienciar de la importancia de fer revisions, dimarts de la setmana que ve, coincidint amb el dia europeu contra el càncer oral, els odontòlegs dels dispensaris de les comarques de Girona i els especialistes del Trueta faran revisions de la boca a tothom qui ho vulgui, sense haver de demanar cita prèvia.

Segons les últimes dades disponibles, el 2016 prop d'una quarantena de persones van morir a les comarques de Girona degut al càncer oral i es va detectar a més de cent persones. El càncer oral (de llavi, boca i faringe) representa entre el 3% i el 5% de tots els càncer diagnosticats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?