Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

La destitució de López com a president del grup mixt no és inconstitucional

L'Alt Tribunal tomba el recurs d'empara del conseller del PS en considerar que Sindicatura no va vulnerar els seus drets

()

El Tribunal Constitucional tomba el recurs d'empara presentat pel conseller socialdemòcrata Pere López, que considerava que el síndic general Vicenç Mateu havia vulnerat els seus drets i llibertats fonamentals en el procés de reorganizació del grup mixt.

López es queixava de que Mateu l'havia cessat com a president del grup mixt de facto i de que no va convocar a cap membre del grup a la Junta de Presidents celebrada el passat 8 de gener. Entenia que amb aquestes actuacions se li havia vulnerat el seu dret a accedir en condicions d'igualtat a les funcions i als càrrecs públics i demanava que el Tribunal declarés inconstitucional la seva destitució i que anul·lés la convocatoria de la Junta de presidents.

El Constitucional, però, ha desestimat les peticions del socialdemòcrata. Entén que si el síndic hagués afectat els drets del Grup Mixt en les activitats del Consell General és degut a la manca de diligència de López per tal de resoldre internament i en un termini breu la situació al grup, i a la preocupació d'assegurar el bon funcionament parlamentari.

Pel que fa a la Junta de Presidents, al·lega que només va tractar la data de convocatòria del ple de debat de la totalitat dels pressupostos del 2018, l'11 de gener, una data que ja havia estat acordada abans de les modificacions en la composició del Grup mixt. Per això, el tribunal ha decidit no declarar la seva nul·litat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?