Últimas noticias Hemeroteca

339 famílies desnonades per no poder pagar el lloguer en tres mesos

La xifra de desnonaments per impagament del lloguer entre gener i març ha estat la més alta dels últims cinc anys. 339 famílies han perdut la casa per no pagar el lloguer, segons dades judicials que demostren també que el total de desnonaments segueixen pujant; se'n van fer 570 els tres primers mesos de l'any, 6 cada dia.

En tres mesos, els jutjats han ordenat 570 desnonaments a les comarques de Girona. Una mica més de 200 van ser per impagaments de les quotes de la hipoteca i la resta, 339, eren famílies que no pagaven el lloguer.

Aquesta última xifra és la més crua dels últims anys. Confirma la tendència a l'alça d'aquest tipus de desnonament i s'explica, en part, per l'increment "desmesurat" de preus de lloguer, admet la regidora de serveis socials de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau. I reconeix que té difícil solució.

Eva Palau, Ajuntament de Girona / Els lloguers estan pujant i la gent no hi arriba

Palau explica que medien en tots aquells casos en els que els afectats autoritzen al jutjat perquè faciliti les seves dades personals a l'Ajuntament. En aquests casos, el consistori avalua el cas en concret i fa un informe social alertant al jutjat de la precària situació del perjudicat perquè no el deixin sense casa.

Això atura temporalment el desnonament, diu la regidora de Serveis Socials, mentre es busca un habitatge alternatiu.

Al Gironès, a la Selva i a l'Alt Empordà és on més desnonaments s'han fet entre gener i març.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?